00 36 70 388 2943

Tönkölypárna vásárlás előtt érdemes tájékozódni!

A párnák és ágybetétek töltete a tönkölypelyva. A pelyva jótékony hatását, a benne lévő kovasav pár évig tartó párolgásának köszönhetjük, melyet neveznek biomágneses kisugárzásnak is. Nagyon kellemes melegség keletkezik a párna körül, a kovasav párolgása nyugtatóan hat idegvégződéseinkre és fájdalomcsökkentő hatását is dicsérik. A tönkölypárna – mivel a pelyva benne mozog – alváskor igazodik nyakunk és fejünk alakjához, így gerincünk az egészséges alakzatban nyugodhat pihenéskor, igen nagy kényelmet biztosít a párna használata.

A tönkölypárna vásárlás a következő okokból fogalmazódik meg ügyfeleinkben:

– alvászavar kezelésére,
– migrén elleni fájdalomcsillapításra,
– stressz ellen,
– ízületi fájdalmak enyhítésére,
– hát és derékfájás ellen,
– krónikus gyulladások enyhítésére,
aranyér ellen,
felfekvés ellen,
– menstruációs görcsök enyhítésére,
– klimaxos hangulat javításra,
– csecsemők és hiperaktív gyermekek nyugtatására.

A standard termékeink mellett egyedi méretek és elképzelések után is készítünk párnákat, ágybetéteket. Keressen minket bizalommal!

tönkölypárna vásárlás

A tönkölybúzáról és pelyvájának jótékony hatásáról már a német, bingeni Szent Hildegárd is írt a 12. század közepén. A tönkölybúza egy több ezer éve, vadon, szabadon kereszteződött őszi búza fajta, igen „strapabíró” – jól tűri a viszontagságos időjárást. Ősi magyar búzának tartják, aminek feltehetően az az oka, hogy az 1930-as években még több, mint 50 000 ha-on termelték. Az angol neve german wheat, azaz német búza – a németek is ősi német búzának tartják. A Green-Echo Kft.-ben Franckenkorn típusú tönkölybúzát termelünk. Németországban vagy 30 éve készítik nagykereskedelmi mennyiségekben, nálunk a rendszerváltás után, a határok átjárhatóságával kezdett elterjedni használata az egészséges és természetes életmód híveinek körében. Mi 10. éve készítünk tönkölypárnákat, saját termesztésű tönkölybúza pelyvájából. A tönkölybúzát mindig a rendelések után hántoljuk és tisztítjuk a pelyvát, ezáltal a tönkölypelyva illatában, kicsit tovább érezni a magyar szántóföldek mennyei mivoltát. 🙂

tönkölypárna vásárlás a webáruházban.

tönkölypelyva alvópárnák és derékaljak

jóga shop