00 36 70 388 2943

Tönköly nyakpárna – utazó párna

5 500 Ft

A szállítás díj: sávos, rendeléskor lehet megadni a megfelelő opciót.

Leírás

Nyakpárna – tönkölypelyva töltettel

A nyakpárna méretei:

hosszúság: kb. 38 cm

szélesség: kb. 30 cm

magasság: kb 8 cm

A nyakpárna külső és belső huzatjain is van cipzár, így azok moshatóak, a töltetet is lehet szellőztetni.

A nyakpárna/utazópárna egy hordozható, általában könnyű és kényelmes párna, amelyet utazáskor a nagyobb kényelem elérésének céljából, előszeretettel használunk. Az utazópárnák kisebb méretűek, nem nehezek, így könnyen csomagolhatóak és könnyű a hordozásuk.

A nyakpárnáink különböző anyagokból készülnek, A belső huzat 100 %-os pamut angin vagy molinó, a külső huzat 100 %-os színes pamut vászon. A töltet tönkölypelyva, I. osztályú poliészter gyöngy vagy újrahasznosított pamut. A tönkölypelyvával töltött nyakpárnák kiválóan alkalmazkodnak a fej és a nyak formájához, és segítenek elkerülni a nyakfájást és a merevséget hosszabb utazások alkalmával.

A nyakpárna nagyon hasznos tud lenni hosszabb repülőutak, vonatutak vagy autóutak során, amikor is kényelmet szeretnénk biztosítani a nyakunknak és a fejünknek. Emellett sokan használják ezeket a párnákat irodai alváshoz, vagy akár otthon, ha pihenésre vagy kényelemre vágyunk.

Amikor nyakpárnát választunk, érdemes figyelembe venni az anyag minőségét, a kényelmet, a tisztítási lehetőségeket és a hordozhatóságot. Az is fontos, hogy megfelelően tárolható és könnyen tisztítható legyen, hogy hosszú távon is használni tudjuk!

Mi a belső huzathoz 100 %-os, 140 g/m2 szakítószilárdságú pamut angint vagy molinót használunk, külső huzathoz pedig 125-140 g/m2 szakítószilárdságú, szintén 100 %-os, festett pamut vásznakat.

2009 óta nem volt még panasz az általunk használt vásznakra.

 

A tönkölypelyvával töltött nyakpárna néhány potenciális előnnyel is rendelkezik:

  1. Természetes töltet: A tönkölybúza természetes anyag, ez vonzó lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a szintetikus anyagokat a párna töltetében.
  2. Rugalmasság: A tönkölypelyva töltet rugalmas és alkalmazkodik a test formájához. Ez lehetővé teszi, hogy a párna kényelmesen illeszkedjen a nyakhoz és a fejhez, miközben megfelelő támasztást is nyújt.
  3. Hőszabályozás: A tönkölybúza természetesen légáteresztő, ami jó hőszabályozást eredményez. Ez azt jelenti, hogy a párna nem melegszik fel túlzottan, és segít fenntartani az optimális hőmérsékletet alvás közben.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyéni preferencia és kényelem más, és az egyik párna típus lehet ideálisabb az egyik személynek, míg mások más típusú párnát részesítenek előnyben. Ha a tönkölypárna iránt érdeklődik, érdemes kipróbálni és személyesen tapasztalni annak kényelmét és hatékonyságát.

A tönkölybúza, mint ősi magyar búzánknak a biomagnetikus erejét már évtizedek óta állítják tudósok és laikusok egyaránt, Németországban pedig már több száz éve használják, a 20. század második felében pedig nagy mértékben elterjedt az egészséges életmód híveinek körében.

A tönkölybúza jótékony energiájának titka a benne lévő és kb 2-3 év alatt elpárolgó kovasav. Ennek párolgása nyugtató hatással van idegeinkre, és helyi fájdalomcsillapító készséggel is bír.

A tönkölypárna alváskor igazodik nyakunk és fejünk alakjához, így gerincünk az egészséges alakzatban nyugodhat pihenéskor.  A tönkölypelyvában lévő kovasav párolgása – eddig megmagyarázatlan okból: stressz- és görcsoldó, nyugtató hatást gyakorol idegvégződéseinkre.

Alvászavarral küszködőknek is ajánljuk, enyhíti a reumás, ízületi, migrénes és menstruációs fájdalmakat.

A párnánkhoz használt tönkölybúzát 2010-ig kézzel vetettük el és nagyrészt kézzel is takarítottuk be. A kaszálás után a búzát egy régi katonai sátor ponyváján szétterítve cséphadaróval csépeltük, amelyik kalász pedig nem akart elválni a szártól, azt kézzel tördeltük le. Ezután a felgyülemlett magvakat – egy kéve csépelése után kb. 2 kg-ot – vödörből-vödörbe öntözgetve szeleltük, tisztítottuk.  2010 tavaszáig hántolatlan magokkal töltöttük párnáinkat, ám azóta egy saját fejlesztésű hántoló segítségével tönkölypelyva töltetet használunk. Az Önök megrendeléseikor, ezzel nyerjük ki terményünkből a tönkölypelyvát. (A megmaradt magból – melynek óriási a táp és energia értéke – egy őrlőgéppel teljes kiőrlésű tönkölylisztet készítünk, így családunk elég sok tönkölykenyeret fogyaszt.)

honlapkészítés olcsón

utántölthető matracok